Zprávy z akcí školy taekwondo ITF Silla Kolín

Zkoušky na vyšší technické stupně v Týnci nad Sázavou 16.12.2008

V posledním školním týdnu před Vánočními prázdninami se v Týneckém oddíle uskutečnily další zkoušky na vyšší technické stupně. Zkoušky provedl mezinárodní mistr a nově současně i předseda mezinárodní technické komise ITF pan Hwang Ho Yong, VIII. Dan. Průměrné hodnocení bylo velmi vysoké a hlavní trenérka Ing. Radka Heydušková IV. Dan by ještě chtěla vyzdvihnout zejména výkony těchto žáků.

Na prvním místě Martina Hvězdu a to nejenom za perfektní cvičení (66 bodů na 1.kup), ale především za to, jakým způsobem se zhostil bez jakékoli přípravy a předchozího oznámení velení na zkouškách. I přes tento "handicap"  se dokázal velmi dobře soustředit na svoje vlastní vystoupení, před kterým se nemohl ani rozcvičit! 66 bodů je tedy s ohledem ke zmíněnému "handicapu" a také k faktu, že s vyšším technickým stupněm cvičence pan mistr na cvičence klade vyšší nároky, opravdu úctyhodný výkon. Stejný počet bodů také dosáhla jeho mladší sestra Pavla Hvězdová a Dominika Krejčíková (obě na 5.kup). 67 bodů dosáhla pak Marie Kyptová na 5. kup a dokonce ještě o bod víc (68 bodů) dosáhly Jana Marvanová a Dominika Koudelová. Toto vysoké bodové ohodnocení jmenovaných žákyň jen potvrzuje jejich stabilně kvalitní výkony, jež dokládá i jejich stříbrná medaile ze společného týmového cvičení technických sestav na Mistrovství České republiky začátkem listopadu 2008.

Hlavní trenérka byla také velmi potěšená a dojatá z vřelého přijetí, kterého se jí dostalo před a po zkouškách, neboť z důvodu jejího pokročilého stadia těhotenství (9 měsíc) již více jak jeden měsíc nemůže dojíždět na tréninky do Týnce n. S. Radka tímto chce ještě i takto poděkovat Jaroslavu Vomáčkovi IV.Dan (trenér školy Hwa-rang a současný hlavní trenér státní reprezentace) za to, že se ochotně ujal vedení tréninků v tomto oddíle. A samozřejmě i stálým asistentům trenéra týneckého oddílu  školy Silla, jmenovitě Blance Hrubé I.Dan a Štefanu Vatechovi 1.kup za jejich pravidelnou a obětavou pomoc při vedení tréninků.

2008_zkousky_tynec_prosinec

 

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  October 15th, 2016