Zprávy z akcí školy taekwondo ITF Silla Kolín

Mistrovství České republiky v taekwondo ITF 2008 v Brně 7.-9.11.2008

Letos se po několikaleté pauze konalo Mistrovství České republiky v taekwodo ITF opět v Brně. Brněnští pořadatelé zvládli tuto vrcholnou svazovou akci opravdu výtečně. Ze školy Silla letos největšího úspěchu dosáhl Marcel Heydušek I.Dan, který ziskem 2 zlatých medailí získal také titul Mistra ČR taekwondo ITF 2008 v kategorii nad 40 let.

První den mistrovství pro naši školu byl vcelku velmi úspěšný. Celkem jsme získali kromě stříbrných a bronzových také 4 zlaté medaile. První zlatou medaili se podařilo vybojovat v technických sestavách Martinu Hvězdovi (2.kup) z týneckého oddílu naší školy. Krátce nato v technických sestavách žákyň 8. a 7. kup zvítězila ze stejného oddílu Dominika Koudelová. Pochvalu hlavního trenéra za předvedené výkony si také zasloužili sourozenci Pavla a Martin Hvězdovi, kteří oba podlehli až ve finále. Pavlínka v technických sestavách žákyň zelených pásků a Martin ve sportovním boji žáků do 44kg. Velmi pěkný výkon předvedl také Mikuláš Kuna z kutnohorského oddílu naší školy a to v technických sestavách žáků žlutých pásků, kde dokázal vybojovat rovněž stříbrnou medaili. Ke konci prvního dne pak 2 zlaté medaile a to v technických sestavách a ve sportovním boji vybojoval Marcel Heydušek v kategorii veteránů (40 až 50let). Marcel díky těmto dvěma vítězstvím získal také pohár pro nejúspěšnějšího veteránského závodníka a titul Mistr České republiky v taekwondo ITF. Marcel byl však za sebe snad nejvíce spokojen tentokrát se svým vystoupením v disciplině tul, protože se nedostavilo žádné z jeho pověstných krátkodobých „oken“ a dokázal ve vyrovnaném finálovém zápase porazit Jana Chaloupku staršího (II.Dan), který získal stříbrnou medaili před necelými dvěma měsíci na MS v uzbeckém Taškentu a to dokonce ve vyšší kategorii II.Dan. Marcel se také současně umístil i před svým skvělým kamarádem z české reprezentace a úřadujícím mistrem světa v technických sestavách v jejich společné kategorii I.Dan Pepou Jarmou! Hlavní trenérka školy Radka Heydušková měla také ohromnou radost ještě ze stříbrné medaile týmu žákyň v technických sestavách, kterou získali při svém prvním soutěžním vystoupení. Všechny žákyně podali s ohledem na jejich nízké technické stupně a nízký věk (10 let) opravdu mimořádný týmový výkon a podlehli až ve finálovém zápase mnohem zkušenějším žákyním z TKD ITF Frýdek-Místek.

Druhý den závodili junioři a juniorky, kteří to neměli vůbec jednoduché prosadit se mezi mnoha evropsky i světově úspěšnými reprezentanty. Největší radost nám tak udělala Veronika Kokášová se ziskem stříbrné medaile za sportovní boj kategorie A do 53kg a třetím místem ve speciálních technikách. Veronika byla rovněž oporou v juniorském týmu speciálních technik, kde spolu s Martinou Kopeckou (K. Hora) a Jitkou Haisovou (Týnec n.s.) dokázali „vyskákat“ celkově 2. místo mezi týmy.

Třetí den závodili senioři a seniorky. Zde jsme letos bohužel při neúčasti některých našich nejlepších seniorů, kteří dočasně z pracovních důvodů přerušili pravidelné tréninky, na medailová umístění nedosáhli. Navíc další naši loňští medailisté v kategorii B závodili zde prvně v nejvyšší „áčkové“ kategorii a tedy spolu s mnoha úspěšnými reprezentanty ČR včetně mistrů Evropy. S ohledem na tyto fakta a jejich současnou výkonnost si Ondřej Chábera a Jaroslav „Harry“ Chytráček rovněž zasloužili veřejnou pochvalu za předvedené bojovné výkony.

Celkem se závodů zúčastnilo 376 závodníků z 21 oddílů z celé České republiky.

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  October 15th, 2016